Trine Bratt Stølsnes, 03. okt. 2018

Meløy kommune sa JA til Svart

Meløy kommune sa JA til Svart

Fra pressemeldingen 27.09.2018:


Reguleringsplanen for verdens mest miljøvennlige hotell ble fredag 27.september godkjent av Meløy kommune.

Skjermbilde 2018-06-08 kl. 10.48.08

Det sirkelformede og spektakulære hotellet, som skal bygges ved en av Svartisens brearmer, er et samarbeid mellom MIRIS og Snøhetta arkitekter. 

- Vi er selvfølgelig glade for at kommunen har sagt ja til at vi kan gå videre med utviklingen av verdens mest miljøvennlige hotell. Vi kan ikke tenke oss et mer passende sted enn ved Svartisen i Nordland, sier Jan Gunnar Mathisen, administrerende direktør i MIRIS Eiendom.

Hotellet blir det første i verden som produserer mer fornybar energi enn det bruker, og fikk derfor mye internasjonal oppmerksomhet da planene ble lansert vinteren 2018. Bygg står for om lag 40 prosent av verdens energiforbruk og nesten like stor andel av klimagassutslipp. Energipositive bygg, som SVART, er derfor en viktig del av løsningen på det voksende klimaproblemet. 

-Landskapet der hotellet skal bygges er spektakulært og unikt, noe som la svært viktige premisser for reguleringsplanen. Dette gjorde at det gjennom hele planprosessen ble prioritert å holde en tettere dialog enn det som gjerne er vanlig med Meløy kommune og overordnede myndigheter i Nordland, sier Cornelia Solheim fra Asplan Viak. 

- Snøhetta har tegnet et fantastisk hotell. SVART har blitt et smykke, og vi håper det vil bidra til at miljøbevisste turister fra hele verden kommer til Nordland, sier Trine Bratt Stølsnes i MIRIS Eiendom.

Bratt Stølsnes forklarer at MIRIS ønsker å skape en løsning som gjør at det totale miljøfotavtrykket fra turismen til SVART skal bli så lite som mulig. MIRIS ønsker derfor dialog med flere reiselivsaktører i regionen.

SVART er utviklet innenfor POWERHOUSE, et samarbeid der flere solide aktører i norsk bygge bransje har gått sammen for å utvikle og realisere energipositive bygg, det vil si bygg som produserer mer fornybar energi enn det bruker gjennom livsløpet.

Hotellet Snøhetta har tegnet har et areal på 15 000 m².  Byggestart er planlagt allerede i 2019 og hotellet kan stå ferdig i 2021.

MIRIS er et selskap som utvikler nye og innovative løsninger for eiendoms- og samfunnsutvikling.

 

 

Les artikkel også på NRK sine nettsider.

 

 

    

MIRIS lanserer "Spark" i samarbeid ...

Your internet gadgets are ...

Skrevet av Trine Bratt Stølsnes

Trine Bratt Stølsnes

Trine Bratt Stølsnes jobber som Markedsdirektør i MIRIS Eiendom. Hun har studert økonomi og markedsføring på BI og har lang og bred erfaring fra ledelse og gjennomføring av digitale og tradisjonelle markedsføringstiltak for både nasjonale og internasjonale selskaper.

Legg igjen en kommentar