Spark Power City

map-marker
p3.png
p4.png
N/A
p2.png
Datasenter
p1.png
N/A
Kommende prosjekt

Om Spark Power City

Spark Power City - Et konsept for verdens første energipositive by.

Sammen med Snøhetta, Skanska, Asplan Viak og Nokia lanserer MIRIS en mulighetsstudie som viser at datasentre kan bli en viktig del av løsningen i utviklingen av fremtidens miljøbyer. Bygg står i dag for om lag 40 prosent av verdens energiforbruk, og datasentre bruker alene om lag to prosent av energien i verden. Det er ventet at dette tallet vil vokse betraktelig bare i løpet av de nærmeste årene. En enkelt e-post har et karbon-fotavtrykk på rundt fire gram CO2.

Med plassering sentralt i byen kan datasentre forsyne byggene rundt med energi. Samtidig kan solceller fra de omkringliggende husene produsere strøm til eget forbruk og til datasenteret. Ifølge mulighetsstudien, gjennomført i samarbeid med Snøhetta, Skanska, Asplan Viak og Nokia, kan byer med opptil 18 000 innbyggere bli selvforsynt med energi på denne måten. Studien viser også at energiforbruket i datasentre kan reduseres med opptil 40 prosent, sammenlignet med et ordinært datasenter.

Verdens behov for digital datalagring øker. Alt det vi lagrer i en sky på nettet lagres også fysisk, på servere. Ofte plassert i utkanten av byen, i lukkede bygg og flere steder også inne i fjell.

I modellen Snøhetta har tegnet er datasenteret tenkt som hjertet i byen. Bygningene rundt er kroppen. Skoler, idrettsanlegg og sykehus krever mye energi, og kan ligge sentralt. Næringseiendom og boliger er plassert lenger ut i kjeden.

Lyseparken i Os kan bli første stedet som tar løsningen i bruk, og bli verdens første energipositive by.

Spark Power City - en visjon for verdens første energipositive by

Les mer om Spark Power City her.

| |


SE ALLE SOM JOBBER I MIRIS
Ønsker du mer informasjon?

KONTAKT OSS

Har du spørsmål om våre eiendomsprosjekter, eller ønsker du å vite mer om MIRIS Eiendom?

Fyll inn din kontaktinformasjon, og vi vil ta kontakt med deg.